Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dirigent školního orchestru měl poměr se svou žačkou, sňatkem se vyhnul vězení

Svatba
Svatba
Foto: Pixmac

Petrohrad - Dirigent školního orchestru v ruském Petrohradu byl odsouzen za milostný poměr se svou teprve 14letou žačkou. Trestu se vyhnul tím, že se stihl rozvést s dosavadní ženou a oženit s dotyčnou dívkou dříve, než soud dospěl k vynesení verdiktu.

Jurij Bondarenko (55) byl podle rozsudku potrestán jedním rokem odnětí svobody a tříletým zákazem vykonávání pedagogické činnosti za "sexuální styk s osobou mladší 16 let".

Trestu se ale vyhnul díky paragrafu, podle kterého v případě prvního odsouzení může být zproštěn trestu, pokud přestal být společnosti nebezpečný v důsledku sňatku s poškozenou stranou.

Vztah mezi dirigentem a mladičkou flétnistkou začal podle médií v zimě 2015 a trval až do listopadu 2016, kdy jej odhalili rodiče dívky, kteří podali trestní oznámení. Soud začal na jaře následujícího roku, ale Bondarenko jej podle listu Komsomolskaja pravda umně protahoval, loni v prosinci se rozvedl se svou ženou a o měsíc později se oženil s dívkou, která mezitím dovršila 18 let, a tak už nemusela brát ohled na odpor rodičů ke sňatku s postarším svůdcem.

Témata:  Rusko Rusko Petrohrad manželství svatba

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy