Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Košicích hořela střecha daňového úřadu

hasiči
hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - V Košicích na východě Slovenska dnes požár zasáhl střechu historické budovy, ve které sídlí také daňový úřad. Oheň se po několika hodinách podařilo uhasit a nikdo nebyl zraněn.

Mluvčí slovenské finanční správy Ivana Skokanová ČTK informovala, že plameny nepoškodily dokumenty úřadu. Oheň nezasáhl prostory daňového úřadu, který sídlí v prvních dvou podlažích šestipatrové budovy a který má archiv umístěn v jejím suterénu.

Mluvčí dodala, že dokumenty jsou archivovány i v elektronické podobě. Ve středu bude košický daňový úřad pro veřejnost ale uzavřen. Do budovy se daňový úřad přestěhoval na začátku loňského listopadu.

Požár vypukl dopoledne a z objektu bylo evakuováno všech zhruba 160 pracovníků daňového úřadu. Přivolaným hasičům komplikoval práci silný vítr a část střechy se zřítila.

Budova patří správci železniční infrastruktury na Slovensku, státem kontrolované společnosti ŽSR, od které si daňový úřad prostory pronajímá.

Témata:  Slovensko hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy