Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putín Rusům sliboval zářnou budoucnost a skvělá vítězství

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Šéf Kremlu Vladimir Putin dnes na moskevském stadionu Lužniky přislíbil občanům "desetiletí zářných vítězství", pokud 18. března vyhraje prezidentské volby. Putina na mítinku podpořili také olympijští sportovci, kosmonauti a popové hvězdy.

Shromáždění na stadionu se konalo v rámci předvolební kampaně pod heslem Za silné Rusko. Mnoho lidí si podle serveru Newsru.com přineslo transparenty s jednoznačnými hesly typu Za našeho prezidenta a Za Putina. Náladu voličů rozehřívala kapela Ruki vverch (Ruce vzhůru).

Putin své přívržence vyzval udělat vše, aby "naši děti a vnuci byli šťastní", protože "za nás a kromě nás to nikdo neudělá". "Pokud to dokážeme, nejbližší desetiletí a celé 21. století se odehraje ve znamení našich skvělých vítězství," prohlásil. "Uděláme to?" zeptal se přítomných a stadion odpověděl souhlasným hukotem. Prezident také zazpíval ruskou hymnu.

Mluvčí Putinova volebního štábu hodinu před začátkem mítinku odhadl, že na stadionu je už 80.000 lidí z očekávaných 100.000. Podle policie nakonec na stadion přišlo více než 130.000 lidí.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy