Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dublin zasáhla sněhová bouře. Zloději vyrabovali Lidl, vzali na něj bagr

Supermarket Lidl, ilsutrační fotografie
Supermarket Lidl, ilsutrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Londýn/Dublin - Teplota se v Británii po několika dnech vyšplhala nad bod mrazu. Lidem nyní komplikuje život náledí. Musejí počítat především s problémy v silniční dopravě a na železnici. Skupina lidí využila v pátek večer bouře Emmy k rabování v supermarketu sítě Lidl na západě Dublinu.

Pachatelé část stěny obchodu Lidl rozbili lžící ukradeného bagru. Policisté se kvůli špatně sjízdným silnicím nemohli na místo včas dostat, a když první z nich na místo dorazili pěšky, házeli po nich údajní zloději kameny, sněhové koule a jiné předměty. Muži zákona zadrželi devět lidí.

Zástupci londýnského letiště Heathrow doporučili cestujícím, aby se ujistili u svých aerolinií, zda se jejich let nějak nezměnil. Vedení dvou nemocnic na jihozápadě Anglie zase požádalo majitele aut s pohonem na čtyři kola, aby dovezli do práce zdravotnický personál, protože na silnicích je stále náledí.

Vláda ve Skotsku poprosila dobrovolníky, aby pomohli s úklidem chodníků a ulic a zkontrolovali lidi, kteří by mohli potřebovat pomoc. Poté, co se v posledních dnech stávalo, že lidé sami opouštěli vlaky uvázlé na trati, vydala drážní policie před tím varování. "Naprosto chápeme, že být uvězněný ve vlaku není nic příjemného, ale jste v něm daleko více v bezpečí. Sebe-evakuace z vlaků není dobrý nápad," uvedla policie.

Tisíce lidí jsou stále bez dodávek elektrického proudu a pro některé pobřežní oblasti platí varování před záplavami.

Témata:  počasí zima Irsko Lidl

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy