Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Severní Koreje zamíří delegace Soulu, projednávat bude i navázání kontaktu s USA

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - V pondělí dorazí z Jižní Koreje do KLDR 10členná delegace, zdrží se dva dny. Budou se projednávat možnosti zlepšení vzájemných vztahů mezi Soulem a Pchjongjangem i nastolení dialogu komunistického režimu s Washingtonem.

Po návštěvě KLDR se jihokorejská delegace přesune do USA, aby o výsledcích zpravila tamní činitele, napsala agentura Reuters.

Delegaci povedou šéfové jihokorejské bezpečnosti a její cesta přichází krátce poté, co Jižní Koreu navštívilo několik vysokých severokorejských činitelů během olympiády v Pchjongčchangu.

Podle agentury AP přinesly zimní hry do vztahů na Korejském poloostrově "vzácný moment dobré vůle". Pchjongjang se vyjádřil, že je ochoten obnovit rozhovory s USA a ve stejném duchu se nakonec vyjádřily i Spojené státy, ačkoli zdůrazňují, že jednání neznamenají vyjednávání.

Témata:  Jižní Korea Severní Korea USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy