Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V polské Poznani se po výbuchu zřítil čtyřpodlažní dům, nejméně čtyři lidé zemřeli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Poznaň - V Poznani na západě Polska se zřejmě po výbuchu plynu zřítil čtyřpodlažní dům. Čtyři lidé zahynuli a 21 dalších utrpělo zranění. Tři lidé, mezi nimi jedno dítě, jsou v kritickém stavu.

Na místě pracuje přes 160 hasičů. Pátrají, zda se pod troskami domu nenacházejí ještě další lidé. Podařilo se jim vytáhnout muže, který byl pod rozvalinami a s nímž měli od začátku kontakt.

V domě bylo kolem 20 bytů. "Nejdřív byla rána, pak se dům zhoupl, z oken vyletěly tabulky," cituje portál gazeta.pl jednu z obyvatelek domu. "Celé okolí zahalil hustý oblak prachu. Pak začali lidé křičet, volat o pomoc, část z nich plakala. Stihla jsem si jen obléct bundu, boty, vzít si peněženku. Nemám nic," řekla.

Hluk byl dobře slyšet i během mše, která se konala v nedalekém kostele. Později na prosbu záchranářů přestaly zvonit zvony tohoto kostela, aby nerušily při práci s naslouchacími zařízeními.

Dům nebyl připojen na rozvod plynu. Média citovala obyvatele, podle kterého jedna sousedka používala k vytápění bytu plynovou bombu. Budova byla postavena před druhou světovou válkou. Hrozí, že se zřítí. Zatím spadla tři patra.

Témata:  výbuch plynu Polsko zřícené stavby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy