Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sekání rukou zlodějům podle práva šaría? Vyřešilo by to kriminilatu, říká profesor + VIDEO

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Miami - Florida Atlantic University pořádala panelovou diskuzi na téma islámu a terorismu. Jeden z tamních profesorů přitom ocenil uplatňování práva šaría v praxi. Obzvláště poukazoval na možnost sekání rukou zlodějům. Zprávu přinesl server dailycaller.com.

Profesor strojírenství a počítačových věd Bassem Al Halabi uvedl, že notoricky známý islámský trestní řád obsahuje některá moudrá ustanovení.

Poukázal na to, že v zemích na Středním východě, kde se šaria neuplatňuje „umírají desítky a stovky lidí každý den kvůli organizovanému zločinu". „Lidi zabíjejí lidi, jiné lidi, aby jim ukradli pizzu za 10 dolarů. Takže když islámská šaría mluví o trestu smrti, zní to sice velmi přísně, ale pokud je to řešení, aby se zabránilo případné trestné činnosti, pak je třeba celá řada pravidel a předpisů," uvedl v diskuzi.

Zdroj: YouTube

Al Halabi také bránil myšlenku sekání ruk zločincům. „Zmíním jen jedno pravidlo a pak přestanu. Řekněme řezání rukou v případě, že člověk něco ukradne," vysvětloval profesor. „Zní to velmi tvrdě. Zní to velmi barbarsky, já vím. Ale kdyby měli o ruku přijít jeden nebo dva lidé, pak už by celý národ nekradl, že to je mnohem lepší řešení než aby denně umíraly stovky lidí," hájil své názory.

Účastníky diskuze také ujistil, že šaría se už v některých místech Spojených státu praktikuje. „My v islámském centru v Boca Raton šaríu praktikujeme - pokud někdo neví," řekl.

Témata:  muslimové USA Islám

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.