Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík zmlátil zaměstnance azylového centra, chyběla mu wifi

Přijímání uprchlíků do Evropy
Přijímání uprchlíků do Evropy
Foto: Tomáš Zdechovský

Řím - Senegalský migrant napadl pracovníka azylového centra v jihoitalské obci Cassino poté, co si běženec opakovaně stěžoval, že v jeho domě chybí bezdrátový internet. Informují o tom italská média.

Šestadvacetiletý senegalský žadatel o azyl údajně ohrožoval zaměstnance centra poté, co opakovaně žádal o instalaci bezdrátového internetu. Když na jeho žádosti nikdo neodpověděl, migrant byl agresivní a fyzicky napadl zaměstnance, píše italský deník  Ciociaria Oggi .

Podle zaměstnanců nejde o první podobný incident. Už v minulosti si prý obyvatelé azylového centra stěžovali na nedostatek bezdrátového připojení k internetu. Wi-fi prý běženci nejčastěji požadují proto, aby se mohli spojit se svými rodinnými příslušníky nebo krajany.

Například v roce 2015 se migranti žijící v italském městě Ceranova vzbouřili poté, co neúspěšně žádali o bezplatné wi-fi připojení k internetu, aby se prostřednictvím služby Skype mohli spojit se svými blízkými ve svých domovských zemích. Migranti na protest házeli na silnici odpadkové koše.

Nepokoje v italských centrech nejsou neobvyklé, někteří migranti například protestují proti životním podmínkám. Začátkem tohoto roku vyšly do ulic desítky přistěhovalců z přijímacího střediska Arcinazzo. Poukazovali na nedostatek zdravotnického materiálu a stěžovali si na malou rozmanitost stravy,

Témata:  Itálie uprchlíci Imigranti z Afriky a Blízkého Východu

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy