Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská média mají jasno: Fico se pomátl, stal se učněm autokrata Orbána

Fico, Robert
Fico, Robert
Foto: Česká televize

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico se podle komentáře listu Sme stal učněm předsedy maďarské vlády Viktora Orbána, a začal se ohánět jménem ikonickým pro každého konspirátora - Georgem Sorosem. Podle Denníku N se Fico pomátl.

"Premiér (Fico) kráčí cestou orbánovské nenávistné kampaně v době, kdy národ od něj očekává alespoň nějaké náznaky morální a politické zodpovědnosti. On ovšem pohotově našel cizího nepřítele, který řídí jeho kritiky, média a možná i samotného prezidenta," uvedl list Sme v reakci na Ficovo prohlášení, který amerického finančníka a filantropa Sorosa nepřímo spojil se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou a jeho požadavkem na zásadní rekonstrukci vlády nebo předčasné volby jako způsob řešení krize důvěry ve stát po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. 

Tím, že se Fico snaží posilovat na Slovensku "sorosovskou konspiraci", posouvá politiku podle listu do ještě hlubšího bahna.

Denník N napsal, že Fico se pomátl a že země se ho jako premiéra musí zbavit. "Premiér Robert Fico je již ostudou této země. Jeho pád do žumpy konspirací z něj dělá překážku normální budoucnosti Slovenska," uvedl list.

Finančník maďarského původu Soros se v poslední době dostal do centra pozornosti před dubnovými parlamentními volbami v Maďarsku. Maďarský premiér Orbán ve své kampani zdůraznil téma migrace a obvinil Sorose, že jeho záměrem je zaplavit Evropu migranty.

Témata:  Robert Fico Slovensko Viktor Orbán média

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy