Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská vláda stanoví věkovou hranici pro pohlavní styk

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská vláda chystá opatření na ochranu nezletilých. Nově navrhne stanovit na 15 let věkovou hranici, pod kterou se pohlavní styk bude hodnotit jako znásilnění, i když by s ním daná osoba souhlasila.

Francie patřila dosud k výjimkám a žádnou takovou hranici neměla. K nynějšímu kroku se vláda odhodlala po dvou čerstvých případech, kdy měl dospělý muž intimní styk s jedenáctiletou dívkou.

Prodloužit se má také lhůta, dokdy může zejména oběť znásilnění z dob dětství podat žalobu na pachatele, než bude čin promlčen. Ze současných 20 let od nástupu dospělosti se má prodloužit na 30 let.

Z nedávného průzkumu francouzské telekomunikační společnosti Bouygues Telecom vyplynulo, že Francouzi zdaleka nejsou velcí milenci, jak se o nich traduje. Pokud by si musel vybrat, dal by téměř jeden Francouz ze dvou před sexem přednost svému chytrému telefonu. Sedmdesát devět procent dotázaných rovněž uvedlo, že by se raději vzdalo alkoholu než svého smartphonu. Anketa rovněž ukázala, že Francouzi by dali mobilu přednost před sportem (65 procent) a před kávou (61 procent).

Témata:  Francie pohlavní styk znásilnění

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy