Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump odmítl žádost, že Mexiko nezaplatí hraniční zeď

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Moon Township (USA) - Americký prezident Donald Trump v sobotu řekl, že odmítl žádost mexického prezidenta Enriqueho Peñy Nieta, aby Trump prohlásil, že Mexiko nemusí zaplatit za výstavbu hraniční zdi s USA.

Během vystoupení na podporu kampaně republikánského kandidáta v doplňovacích volbách do kongresové Sněmovny reprezentantů v západní části Pensylvánie se Trump zmínil o telefonickém rozhovoru, který měl minulý měsíc s hlavou mexického státu. Nieto po rozhovoru odložil plán na návštěvu Bílého domu.

Trump se o telefonátu zmínil, když dav v obci Moon Township začal skandovat: "Postavte tu zeď".

Trump označil Nieta za "opravdu dobrého chlapa", který přednesl svou žádost s úctou. "Řekl: 'Pane prezidente, chtěl bych, abyste učinil prohlášení, že Mexiko nebude platit za zeď'," sdělil Trump. "Řekl jsem: 'Zbláznil jste se? To neřeknu'," dodal Trump s tím, že se pak s Nietem urychleně rozloučil se slovy, že "to nepřipadá v úvahu".

Návštěva mexického prezidenta ve Washingtonu ještě nebyla stanovena. Trumpův zeť a hlavní poradce Jared Kushner letěl do Mexika minulý týden ve snaze snížit napětí mezi oběma stranami.

Témata:  Donald Trump USA Mexiko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy