reklama

Podezřelý byl dopaden krátce po pobodání 20letého muže, který byl ve středu v noci převezen do nemocnice se zraněními ohrožujícími život. Podle agentury AP oběť byla rovněž z Afghánistánu, agentura APA ale uvedla, že jde o Čečence. 

Zadržený Afghánec se k činu již přiznal. Policie po jeho výslechu uvedla, že útočil kvůli "špatné, agresivní náladě" a kvůli frustraci nad svou životní situací. Podezření, že byl motiv činu i politický, zadržený podle policie jednoznačně odmítl. 

Z policejního zápisu ale vyplynuly další skutečnosti, které vedly muže afghánského původu k útoku. Naštvalo ho totiž, že je rodina šťastná. "Rozčílilo ho, že vypadají spokojeně a smějí se,“ citoval Wiener Zeitung ze zápisu vyšetřovatelů.

Ve středu večer muž zavíracím nožem těžce zranil sedmašedesátiletého otce rodiny, šestapadesátiletou ženu a jejich sedmnáctiletou dceru. Rodina právě opouštěla japonskou restauraci. Všichni utrpěli zranění, která je ohrožovala na životě. Dnes je na životě ohrožen už jen otec rodiny, uvedla APA. Totožnost obětí úřady nezveřejnily.

Půl hodiny po činu Afghánec zaútočil na dalšího člověka, dvacetiletého krajana, se kterým se znal. Podle policie mu dával vinu za to, že je závislý na drogách. "Zlobil se na něj a činil ho zodpovědným za svou drogovou závislost," uvedl policejní mluvčí.