Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok před rezidencí íránského velvyslance ve Vídni měl islamistický motiv

rakousko
rakousko
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakušan (26) egyptského původu, který v noci na pondělí zaútočil před rezidencí íránského velvyslance ve Vídni na hlídkujícího vojáka, měl jednoznačně sympatie k politickému islámu. Oznámila to dnes zástupkyně rakouského ministerstva vnitra Michaela Kardeisová.

Vyhodnocování komunikace útočníka na sociálních sítích bude podle Kardeisové ještě několik dní trvat, už nyní lze ale říci, že měl muž "jednoznačně sympatie k politickému islámu".

Policisté podle ní budou v následujících dnech zkoumat i předměty, které se našli při pondělní prohlídce jeho vídeňského bytu.

Útočník, kterého se voják snažil nejprve zneškodnit pomocí pepřového spreje, byl nakonec zastřelen. Mladý příslušník rakouské armády skončil s pořezanou rukou v nemocnici, před vážnějšími zraněními ho uchránila speciální výstroj.

Podobný incident se podle Kardeisové stal před budovou parlamentu ve Vídni. Neozbrojený Afghánec se vrhl na člena ochranky, útočníka se podařilo zneškodnit pomocí pepřového spreje.

Témata:  Vídeň Rakousko útok

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy