Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napětí na Slovensku přerůstá v nepokoje. Někdo zapálil budovu strany Směr-SD

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Na severu Slovenska v noci na dnešek hořela střecha sídla krajské kanceláře vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD), požár byl podle hasičů patrně založen úmyslně.

Větší škody nejsou hlášeny. Na budovu někdo namaloval nápis "zloději". Podobné útoky na vládní či stranické budovy na Slovensku jsou v posledním období ojedinělé.

Oheň se podle médií rozšířil na střechu budovy blízko centra Žiliny poté, co někdo pravděpodobně hodil hořící pneumatiku na přístřešek objektu.

Mluvčí hasičů Zuzana Farkasová ČTK informovala, že hasiči oheň zlikvidovali po zhruba dvou hodinách. Při požáru se nikdo nezradil.

K incidentu došlo před dnešními demonstracemi, které se uskuteční v řadě slovenských měst včetně Žiliny a jejichž organizátoři nově požadují vypsání předčasných voleb jako řešení politické krize po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. 

Témata:  Slovensko Smer SD požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy