Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Chotěbuzi se znovu demonstrovalo proti migrantům, do ulic vyrazily 2000 lidí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Chotěbuz - V centru východoněmeckého města Chotěbuz (Cottbus) se dnes demonstrovalo proti přijímání migrantů. Akce, na kterou dorazilo zhruba 2000 lidí, se zúčastnili také politici z protiislámské strany Alternativa pro Německo (AfD).

Situace v braniborském městě je v posledních měsících napjatá, opakovaně tu dochází k potyčkám Němců a Syřanů. Obdobné demonstrace se v Chotěbuzi konají od loňského května opakovaně.

V Chotěbuzi mezi roky 2013 a 2017 značně vzrostl počet cizinců a podle policie se zde v loňském druhém pololetí výrazně zvýšil počet trestných činů páchaných přistěhovalci.

Ministerstvo vnitra loni nařídilo, že až do dalšího rozhodnutí nebudou do města posíláni žádní další uprchlíci, a v Chotěbuzi se zvýšila přítomnost policistů.

Témata:  uprchlíci demonstrace v Německu Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy