Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

BBC to přehnala? Fotomontáž Corbyna s bolševickou čapkou vyvolala vlnu kritiky

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn
Foto: Facebook

Londýn - Pořad Newsnight britské televize BBC čelí kritice. Jeho tvůrci prý porušili pravidla nestrannosti, když šéfa opozičních labouristů Jeremyho Corbyna během části věnované současnému britsko-ruskému napětí zpodobnili s Kremlem a rudou barvou v pozadí.

Pořad Newsnight, který se věnuje aktuálním politickým otázkám, je svou hravou grafikou známý. Pozadí, které autoři přisoudili Corbynovi, ale vzbudilo nevoli především na sociálních sítích. Podle mnoha pisatelů výběr ukázal zaujatost BBC vůči Corbynovi. 

Příznivci labouristů také tvrdí, že BBC na snímku upravila Corbynovu čapku tak, aby vypadala co nejvíce "bolševicky". Editorka pořadu to ale odmítla.

Opoziční vůdce se stal v uplynulých dnech terčem kritiky z řad vládních konzervativců, ale i vlastních spolustraníků za údajně nedostatečnou reakci na kauzu útoku na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru v Británii. Corbyn odmítl kategoricky odsoudit Moskvu, jako to učinila premiérka Theresa Mayová.

Témata:  Jeremy Corbyn BBC Velká Británie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy