Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Egypt chce novou kampaní přilákat turisty, bude mířit i na Čechy

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - Egyptská ekonomika je závislá na cestovním ruchu, země proto chystá další investice do tohoto sektoru. V dubnu podle listu Al-Ahrám zahájí propagační kampaň zaměřenou na blízkovýchodní země a několik evropských. Je mezi nimi Česká republika.

Materiály bude vysílat kanál National Geographic a objeví se rovněž na sociálních sítích. Půjde o informační videa o turistických lokalitách v Egyptě. Listu Al-Ahrám to řekl Hišám Dimajrí z propagační agentury. Kampaň se podle něj zaměří na Británii, Německo, Polsko, Českou republiku, Belgii a Blízký východ.

Egypt se také zúčastnil mezinárodního veletrhu cestovního ruchu v Latinské Americe. Konal se loni na podzim v Buenos Aires a Egypťané se tam snažili seznámit Jihoameričany s možnostmi, jež Egypt turistům nabízí.

Loni v září získal materiál Toto je Egypt cenu za nejlepší propagační video z Blízkého východu. Cenu udělila Světová organizace cestovního ruchu při OSN (UNWTO) v Číně a Egypt tam porazil 63 zemí.

Po událostech v Hurghádě, při kterých zemřela i jedna česká občanka, MZV ČR doporučuje českým občanům cestujícím do rudomořských či středomořských letovisek, aby se při jakémkoliv opuštění hotelového rezortu, kde jsou ubytováni, vyhýbali rekreaci na veřejných anebo běžné veřejnosti přístupných plážích a aby v obecné rovině dbali pokynů delegátů cestovních kanceláří.

Mimo výletů organizovaných turistickými kancelářemi zároveň nedoporučujeme jakékoliv individuální cestování po Sinajském poloostrově nebo po egyptském vnitrozemí. MZV také výslovně varuje před jakýmikoliv cestami do severní části Sinajského poloostrova (oblast mezi městy Rafáh, Al-Aríš, Šajch Zuvajd) a k západní hranici s Libyí. 

Bezpečnostní situaci v ostatních částech země považuje MZV ČR za stabilní, v patrnosti je ale třeba vést, že v některých oblastech může docházet k teroristickým útokům zaměřeným převážně proti egyptským bezpečnostním složkám a jejich infrastruktuře. MZV ČR proto doporučuje cestovat do Egypta pouze v odůvodněných případech (obchod, studium).

To se netýká cest s turistickými kancelářemi do letovisek při Rudém či Středozemním moři a návštěv významných staroegyptských památek, jejichž bezpečnost je navzdory výše zmíněnému incidentu zajištěna dostatečně, respektive v jeho důsledku již byla posílena.

Témata:  Egypt cestování turisté

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy