Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku amerických stíhaček v Libyi zemřeli dva teroristé

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Foto: af.mil **www.af.mil**

Tripolis - Americký nálet u jiholibyjského města Úbárí si dnes vyžádal životy dvou teroristů. S odkazem na sdělení amerického vojenského velitelství pro Afriku (AFRICOM) o tom informovala agentura Reuters.

Bombardování se podle AFRICOM uskutečnilo ve spolupráci s tripoliskou vládou národní jednoty, kterou podporuje OSN, a nezahynul při něm ani jeden civilista. Místní zdroj citovaný agenturou Reuters uvedl, že odpoledne slyšel velmi hlasitou explozi. Zasažen byl dům v oblasti Fursán a úřady v něm později nalezly dvě těla, dodal. Podle dalších místních obyvatel dům, který byl zasažen při bombardování, často navštěvovali cizinci.

V uplynulých letech Spojené státy podnikly několik náletů na radikály v Libyi; v roce 2016 zahájily bombardování radikálů z teroristické organizace Islámský stát (IS) v jejich tehdejší baště Syrtě.

Libye se od svržení dlouholetého vůdce Muammara Kaddáfího v roce 2011 nevzpamatovala z chaosu. Moc je rozdělena mezi různé milice a v zemi panuje dvojvládí, v jehož důsledku vzkvétá zločinnost.

Témata:  U.S. AIR FORCE Libye

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy