Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov se naštval: Vyhošťování Rusů je výsledek kolosálního amerického vydírání

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Foto: mid.ru

Moskva – Ruský ministr zahraničí Serger Lavrov tvrdí, že vyhošťování ruských diplomatů západními státy je výsledkem vydírání ze strany Spojených států.

USA a více než dvě desítky převážně evropských zemí včetně Česka vypověděly v těchto dnech 140 diplomatů a dalších pracovníků ruských zastupitelských úřadů. Jde o reakci na útok proti bývalému dvojímu agentovi v Británii, z něhož britští představitelé obviňují Moskvu.

Lavrov dnes během cesty do Uzbekistánu řekl, že USA použily „kolosální tlak, kolosální vydírání, které se staly hlavním nástrojem Washingtonu na mezinárodní scéně". Rusko podle něj bude muset odpovědět odvetnými opatřeními, protože „takovou neurvalost nelze tolerovat".

Moskva opakovaně popírá, že by měla podíl na kauze bývalého příslušníka ruské vojenské rozvědky Sergeje Skripala, který v minulosti přešel do služeb britské tajné služby a tento měsíc byl v jihoanglickém Salisbury i se svojí dcerou otráven.

Témata:  Sergej Lavrov Rusko USA

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy