Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skripal a jeho dcera mají jen malou šanci přežít, tvrdí agentova neteř

Sergej Skripal
Sergej Skripal
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Bývalý dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija mají jen minimální šanci na přežití, řekla Skripalova neteř Viktoria Skripalová. Rovněž uvedla, že rodina netuší, kde je dvojice hospitalizována.

"Dlouhodobá prognóza dvojice opravdu není dobrá," řekl v rozhovoru se zpravodajkou BBC v Rusku Skripalová. "I kdyby Skripal a jeho dcera přežili, budou do konce života invalidní," dodala.

Řekla také, že Skripalova matka o incidentu dosud neví. "Naší hlavní starostí bylo, abychom naši babičku uchránili, aby nic nezaslechla a nic se nedozvěděla," řekla Skripalová. Pravda by podle ní mohla být pro devadesátiletou ženu osudná.

Skripala a jeho dceru Juliji našla britská policie 4. března v bezvědomí na lavičce v jihoanglickém městě Salisbury. Podle Londýna byli otráveni látkou novičok. Británie z incidentu viní Rusko, které to popírá. Británie kvůli události vyhostila dvě desítky ruských diplomatů a podobně se zachovaly více než dvě desítky zemí, včetně Česka.

Témata:  Sergej Skripal Rusko Velká Británie

Související

Aktuálně se děje

27. září 2024 17:05

Agáta Hanychová přiznala strach o život. Soukupa považuje za největší chybu v životě

Jedno prohlášení bezprostředně po incidentu vydala k pondělní potyčce před svým domem Agáta Hanychová. Další věty vypustila do éteru až ve svém podcastu s kamarádkou Ornellou Koktovou. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy