Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská policie v Salisbury uzavřela hřiště u domu Skripala

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie z preventivních důvodů uzavřela v jihoanglickém Salisbury dětské hřiště, které je v sousedství domu otráveného bývalého agenta Sergeje Skripala.

Informovala o tom agentura Reuters. Skripal a jeho dcera byli na počátku tohoto měsíce v Salisbury otráveni nervovou látkou.

Vyšetřovatelé se domnívají, že Skripalovi byli poprvé vystaveni nervové látce u vchodových dveří jejich domu, neboť zde byla nalezena nejvyšší koncentrace jedu. Británie tvrdí, že použitá látka byla novičok a že ji vyrobilo Rusko, to ale obvinění z odpovědnosti za útok odmítá.

Britská premiérka Theresa Mayová v pondělí uvedla, že novičoku mohlo být vystaveno přes 130 lidí. Společně se Skripalovými byl hospitalizován i policista Nick Bailey, který se jim jako první věnoval, když je našel zhroucené na lavičce.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie Sergej Skripal

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy