Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Jemenu shořela skladiště s 50 tunami potravin a další humanitární pomoci

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Aden - V jemenském přístavu Hudajdá na pobřeží Rudého moře dnes shořelo 50 tun potravin a další pomoci od Světového programu pro výživu (WFP). Plameny zasáhly celkem čtyři skladiště.

"Požár zničil ohromné množství paliva, humanitární pomoci a potravin," sdělil zaměstnanec WFP. Podle místních dělníků tam byly také statisíce matrací pro vysídlence. Příčina požáru je nejasná, podle informací agentury Reuters ho pravděpodobně způsobil elektrický zkrat.

V jemenské občanské válce proti sobě bojují menšinoví šíitští Húsíové, podporovaní šíitským Íránem, a vláda prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Té od března 2015 pomáhá Západem podporovaná koalice v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií.

Konflikt si už vyžádal přes 10.000 lidských životů a přinutil přes tři miliony lidí opustit domov. Podle OSN potřebuje pomoc 22 milionů lidí. Situaci v Jemenu označila za nejhorší humanitární krizi světa.

Témata:  Jemen požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy