Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim Čong-un přišel na koncert populárních jihokorejských hudebníků

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Pchjongjang - V sobotu do KLDR z Jižní Koreje přicestovala skupina hudebníků, vládních představitelů, novinářů a také družstvo taekwondistů. Severokorejský vůdce Kim Čong-un se dnes přišel podívat na vystoupení popových hvězd v Pchjongjangu.

Jihokorejští hudebníci, mezi nimiž je známý zpěvák Čo Jong-pchil a K-popová dívčí skupina Red Velvet, vystoupí v Pchjongjangu ještě v úterý. V hlavním městě KLDR je více než 150 jihokorejských umělců.

Podle hudebních odborníků je K-pop směsí západní populární hudby a energického asijského popu a klade důraz na vizuální efekty. Vstřebal prvky taneční hudby, elektropopu, hiphopu a současného r'n'b.

Korejské státy koncerty naplánovaly jako oslavu chystané schůzky severokorejského vůdce Kim Čong-una s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. První mezikorejský summit po více než deseti letech bude 27. dubna, patrně v demilitarizované pohraniční zóně v jihokorejské části obce Pchanmundžom.

Návštěva z Jižní Koreje je reciproční. KLDR vyslala na letošní zimní olympiádu pětisetčlennou delegaci. Sportovců v ní ovšem bylo jen minimum - tvořilo ji 229 roztleskávaček a 137 členů hudebního souboru, dále pak politici, novináři či družstvo taekwondistů.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.