reklama

Vzpoura propukla ve věznici La Toma. Jakmile policisté vnikli do vězení ve snaze vzpouru potlačit, vězni "ozbrojení tesařským náčiním je odrazili", informovala vláda státu Veracruz. Trestanci také zapalovali matrace.

Ke vzpourám, vraždám a útěkům dochází v mexických věznicích často, v nichž svůj vlastní zákon protlačuje celá řada kriminálních skupin, napsala agentura AFP.

Mexiko je obecně nechvalně proslulé vysokou mírou kriminality. Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje cestovatele, že bezpečností situace v některých státech Mexika je v současné době negativně ovlivněna násilím mezi drogovými kartely a to včetně Estado de México (stát obklopující hl. město Mexiko). MZV ČR z důvodu špatné bezpečnostní situace nedoporučuje cestovat do států na hranicích s USA (Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua) a do státu Michoacán.

Bezpečnostní situace v hlavním městě Mexico City se nedá srovnávat s bezpečností v evropských metropolích a je třeba se chovat obezřetně.