Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na cestě z Maroka do Španělska utonula skupina migrantů, u Libye záchranáři vytáhli z moře 120 lidí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Madrid - Pokus dostat se přes moře z Maroka do Španělska se stal pro čtyři migranty osudným. Jejich těla objevili španělští záchranáři v Gibraltarské úžině. Libyjská pobřežní stráž dnes uvedla, že v pobřežních vodách zachránila 120 migrantů, kteří se rovněž vydali na cestu do Evropy.

Jediná osoba, kterou se španělské stráži podařilo zachránit, řekla, že na lodi z marockého přístavu Tanger bylo původně celkem dvanáct lidí.

Odkud migranti pocházeli, není podle AFP zatím jasné, stejně jako to, proč loď ztroskotala. Španělští meteorologové ale dnes varovali před špatným počasím v Gibraltarském průlivu.

Libyjská pobřežní stráž zachránila 120 migrantů, kteří se vydali na nebezpečnou cestu přes Středozemní moře do Evropy. Z vody je vytáhla nedaleko přístavního města Zuára, odkud migranti často míří na chatrných loďkách na Maltu či do Itálie.

Od počátku roku do 25. března zahynulo ve Středozemním moři téměř 500 migrantů.

Témata:  uprchlíci Španělsko Libye Maroko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy