Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další smrtelný útok: V Německu pes napadl a zabil sedmiměsíční dítě

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bad König - V Německu došlo k dalšímu smrtelnému útoku psa. Zvíře kouslo sedmiměsíčního chlapce do hlavy v domě v hesenském městě Bad König, zhruba 50 kilometrů jižně od Frankfurtu nad Mohanem.

V současnosti se zvíře nachází v útulku, jeho správci psa označili za agresivního. Jakého je plemene, zatím není jasné. Podle úřadů by se ale mohlo jednat o křížence staffordshirského teriéra. Jako jedinec bojového plemena ale podle starosty obce Bad König na radnici registrován nebyl.

Minulý týden v Hannoveru pokousal staffordshirský teriér svou 52letou majitelku a jejího 27letého syna. Oba svým zraněním podlehli.

Každá z německých spolkových zemí má vlastní pravidla pro chov určitých plemen psů, která jsou považována za nebezpečná. Některé země vydávají zvláštní povolení, která opravňují k chovu psů takzvaných bojových plemen. V letech 1998 až 2015 po útoku psa zemřelo v Německu 64 lidí.

Témata:  napadení zvířaty psi Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy