Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kreml: Putin zatím nemá v plánu telefonát s Trumpem

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - Šéf Kremlu Vladimir Putin zatím nemá v programu telefonát s americkým protějškem Donaldem Trumpem: V Moskvě to dnes novinářům řekl mluvčí Putina Dmitrij Peskov.

Peskov oznámil, že ministerstva obrany Ruska a Spojených států jsou ohledně Sýrie v aktivním kontaktu prostřednictvím speciálního komunikačního spojení.

Ruský prezident má dnes podle mluvčího v plánu několik mezinárodních hovorů a "neveřejných setkání". S Trumpem ale mluvit nebude. "Putin zatím rozhovor s Trumpem v programu nemá, Moskva ani Washington takovou besedu neiniciovaly," prohlásil Peskov. 

Speciální komunikační spojení mezi ministerstvy obrany obou zemí existuje a je z obou stran v "aktivním stavu," dodal Peskov. Neupřesnil, zda je obsahem ministerské komunikace možný americký úder proti syrským cílům, před kterým Moskva opakovaně varuje.

Kreml také upozorňuje na možné destruktivní následky růstu napětí v Sýrii. "Nadále soudíme, že je krajně důležité vyhnout se jakýmkoli krokům, které by mohly vést k růstu napětí v Sýrii. Měly by mimořádně destruktivní vliv na celý proces syrského urovnání," dodal Peskov. 

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Dmitrij Peskov

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy