Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaké jsou výhody otroctví, ptal se texaský učitel žáků. Škola mu za to zakázala učit

Škola
Škola
Foto: Pixmac

San Antonio (USA) - Vlnu pobouření rodičů vyvolal učitel dějepisu na základní škole v texaském San Antoniu. Od žáků chtěl totiž vedle negativních stránek otroctví vyjmenovat alespoň tři kladné. Škola se rodičům omluvila a učiteli až do vyšetření případu zakázala učit, uvedl portál mySanAntonio.

Zadaný úkol nesl název Život otroků - vyvážený pohled. Žáci si měli připravit pro pozdější diskusi výhody a nevýhody otroctví, k širší třídní debatě již ale kvůli odporu rodičů nedošlo.

Ve středu se pracovní list úkolu dostal na internet, kde vyvolal další vlnu nesouhlasu s prací kantora. Kopii úkolu si od rodičů vyžádal i kongresman za stát Texas Joaquín Castro. Škola se ve čtvrtek omluvila s tím, že učitel zadal žákům práci, která byla v rozporu s hodnotami vzdělávací instituce.

"Můžeme ujistit, že toto nebylo zpochybněním názoru na otroctví, které je nemorální a zločinem proti lidskosti," uvedla škola. "Byla to jasná chyba a upřímně se omlouváme za necitlivost," dodala.

Později škola oznámila, že učitel byl až do objasnění incidentu zbaven pověření vyučovat. Škola také plánuje setkání s žáky, aby jim chybu vysvětlila.

Témata:  otroctví Texas v USA USA školství

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy