Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezodpovědní rodiče? Nechali chlapce za trest uprostřed divočiny, tři dny je nezvěstný

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Japonsko - Pátrání po ztraceném japonském chlapci Yamato Tano-okovi (7) uprostřed odlehlých lesů Nanae na ostrově Hokkaidó pokračuje. Jeho rodiče ho za trest nechali na chvíli samotného v lese, když se po pár minutách vrátili, chlapec už byl pryč. Oblast, ve které se ztratil, je domovem divokých medvědů.

Velice nezodpovědný trest zvolili japonští rodiče malého chlapce. Protože při návštěvě národního parku chlapec házel kameny po autech a lidech, rozhodl se jeho otec Takayuki Tano-oka (44), že ho potrestá a trochu postraší. Nechal ho proto vystoupit z auta a odjel.

I když se po několika minutách rodiče vrátili, chlapec už byl pryč. "Chtěl jsem ho ukáznit, tak jsem ho nechal vystoupit z auta, abych ho trochu vystrašil. Je to aktivní, živý chlapec, ale bojím se o něj," zveřejnil portál Sankei otcovu výpověď.

Původně rodina vypověděla, že se jejich syn ztratil, když hledali ovoce a zeleninu, později ale otec reportérovi televize Asahi přiznal, že si netroufl přiznat, co se skutečně stalo, když poprvé žádal úřady o pomoc.

Po chlapci podle portálu Japan Times pátrá 130 lidí od 6 ráno místního času, po chlapci se pátrá od soboty. Odlehlá divočina skýtá mnohá nebezpečí, v prohledávané oblasti se běžně vyskytují například medvědi.

Témata:  Japonsko pohřešované osoby děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy