reklama

Obě ženy byly podle prokurátorky Malmö Heleny Ljunggrenové do Švédska přivezeny mužem a ženou, kteří také pocházejí z Nigérie. Pašeráci jim slíbili pracovní místa. Místo toho jim ale řekli, že buď své dluhy za cestu zaplatí prostitucí, nebo jim bude hrozit smrt. 

Ženy byly podle prokurátorky nuceny se zapojit do bizarního „voodoo rituálu", který zahrnoval konzumaci surového kuřecího srdce, uvedla televizní stanice SVT.

„Cílem bylo přimět oběť donutit zaplatit dluh. A tohle je způsob, jakým udržet oběť pod kontrolou. Byly ve zranitelném postavení. Jsou snadno zneužitelné,“ řekl Ljunggrenová.

„Pro ty, kteří věří ve voodoo, je to pravdivé. Může to být mimořádně produktivní způsob, jak přinutit lidi poslouchat. Osoba, která je v pozici moci, když používá voodoo, obvykle nemůže být zpochybňována. Všichni ji musí poslouchat,“ vysvětluje Lisa Greenová, která se problematikou zabývá.

Muž a žena, kteří se podíleli na obchodování s lidmi, jsou obviněni z obchodování s lidmi a nucení do prostituce.

Soudní dokumenty popisují, jak probíhal zmíněný voodoo rituál: „Při rituálu byla žena nucena jíst syrové kuřecí srdce a byla na hrudníku pořezána žiletkami, kněz poté do ran vetřel zvířecí krev.“