Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Radikálové z Boko Haram zavraždili 21 lidí, těla ležela na ploše několika stovek metrů

Islamisté z Boko Haram setnuli dva muže, video dali na Twitter
Islamisté z Boko Haram setnuli dva muže, video dali na Twitter
Foto: Twitter

Kano (Nigérie) - Džihádisté z teroristické skupiny Boko Haram mají v Nigérii na svědomí smrt dalších 21 lidí. Zahynuli při dvou incidentech, které se odehrály o víkendu na severovýchodě země, informovala dnes agentura AFP s odvoláním na obyvatele a členy místní domobrany, která v boji proti Boko Haram pomáhá armádě.

Incidenty se odehrály v neděli na hranicích s Kamerunem u dvou sousedících lokalit Ngala a Gamboru ve spolkovém státě Borno. "Přišli jsme o 21 lidí při dvou různých útocích povstalců z Boko Haram," sdělil člen domobrany v Gamboru Umar Kachalla.

Při prvním incidentu bylo podle něj v blízkosti lesa Wulgo asi 15 kilometrů od Gamboru zastřeleno 18 mužů, kteří se vydali pro dříví. "(Ozbrojenci) zahájili na tuto skupinu palbu, když se vracela do vesnice," upřesnil Kachalla.

Podle dalšího člena domobrany Shehua Mady byli dřevaři zabiti při pokusu o útěk. "Těla ležela na ploše několika stovek metrů. Většina měla střelné rány v hlavě a v zádech," řekl.

AFP poznamenala, že les Wulgo je známý jako útočiště Boko Haram. V lednu džihádisté v této oblasti už zabili deset dřevorubců a třicet dalších unesli.

Při druhém incidentu najel jeden vůz z konvoje doprovázeného armádou na minu, kterou nastražili povstalci. Výbuch připravil o život tři lidi, včetně řidiče, a 11 dalších osob utrpělo zranění, sdělil Kachalla. Tento incident se odehrál u vesnice Wumbi asi 20 kilometrů od Ngaly.

V Ngale žije podle AFP kolem 80.000 lidí, kteří sem utekli z domovů před islamisty z Boko Haram. Ngala leží jen tři kilometry od Gamboru.

Témata:  Boko Haram Nigérie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy