Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim navštíví hranici v demilitarizované zóně, přivítá ho jihokorejský prezident Mun

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Soul - Jihokorejský prezident Mun Če-in v pátek v den mezikorejského summitu přivítá severokorejského vůdce Kim Čong-una na hranici v demilitarizované zóně v Pchanmundžomu. Dnes to podle agentury Reuters oznámil prezidentský palác, uvedla agentura Reuters. Summit se bude konat v jihokorejské části obce Pchanmundžom.

Setkání obou prezidentů a překročení hranice je plánováno na 9:30 místního času (2:30 SELČ). Jihokorejská čestná stráž následně doprovodí Kima a Muna na uvítací ceremonii.

Jednání prezidenta a severokorejského vůdce pak začne o hodinu později, tedy ve 3:30 SELČ. Po konci oficiálních rozhovorů obě strany přednesou společné prohlášení.

Součástí severokorejské devítičlenné delegace, která bude Kima doprovázet, bude také Kimova sestra Kim Jo-čong, která se zúčastnila únorového jednání diplomatické mise KLDR v Soulu u příležitosti začátku zimních olympijských her.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy