Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zavražděný novinář Kuciak obdrží posmrtně prestižní ocenění

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Berlín - Akademie Axela Springera v Berlíně udělí zvláštní cenu slovenskému investigativnímu novináři Jánu Kuciakovi, který byl spolu se svou partnerkou v únoru zavražděn. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na dnešní sdělení této prestižní školy žurnalistiky.

Dosud neobjasněná vražda novináře Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové vyvolala na Slovensku politickou krizi. Velké protestní demonstrace vedly k demisi premiéra Roberta Fica a poté i dvou ministrů vnitra. Nakonec byl přinucen požádat o uvolnění z funkce i policejní prezident Tibor Gašpar.

Podle informace poskytnuté mediální společností Axela Springera bude zvláštní cena Kuciakovi udělena 3. května v Berlíně v rámci předávání cen Axela Springera pro mladé novináře.

Převezme ji sestra zavražděného novináře Maria společně s jeho kolegy ze zpravodajského portálu Aktuality.sk, který je součástí multimediálního vydavatelství Ringier Axel Springer Slovakia.

Témata:  novináři Německo Ján Kuciak Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy