Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rus se opil a naboural do pomníku s tankem

Alkohol, ilustrační foto
Alkohol, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Pobavení v Rusku vyvolal padesátiletý řidič, který za volant letité volhy vlezl v takovém stavu, že ji nakonec naboural do válečného pomníku s tankem T-34 v centru Kurganu na jižním Urale.

"Střízlivý by to neudělal!" a "Vyrazil do útoku a rozhodl se pro srážku s tankem," komentují posměváčci na sociálních sítích počínání šoféra, který z kuriózní nehody podle dopravní policie vyvázl bez zranění.

Škody na památníku podle internetového listu Gazeta.ru již ocenili znalci z radnice. Ujistili, že do 9. května, kdy celé Rusko slaví vítězství nad nacistickým Německem, bude pomník zase jako nový. "Poškozený obklad opravíme na účet městského rozpočtu a následně předložíme účet viníkovi dopravní nehody," vzkázala radnice.

Místní list Kurgan i Kurgancy si na svém webu povzdychl, že narazit na opilého řidiče není v Kurganské oblasti žádnou vzácností: během 26 dubnových dní dopravní strážníci přistihli 270 řidičů "pod vlivem". Policie se proto rozhodla o posledním dubnovém víkendu provést operaci "Nestřízlivý řidič", čili podniknout skutečně masivní zátah na ty, co si neodřeknou alkohol ani za volantem.

Témata:  Rusko pomník tanky alkohol doprava

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy