Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řádění čínského vraha má smutnou bilanci, devět lidí je mrtvých, desítka zraněných

Čínská policie
Čínská policie
Foto: Pixabay

Peking - Devět mrtvých si v pátek vyžádaly útoky nožem u střední školy na severozápadě Číny. Jak dnes informovala agentura AP, policie již zadržela pravděpodobného pachatele, který dalších deset osob zranil. Ze zprávy není patrné, zda jsou mezi oběťmi děti.

Podle úřadů v provincii Šan-si je zadrženým muž ve věku kolem 20 let, který spáchal zločin zřejmě v odvetě za to, že sám byl šikanován.

Útoky proti školám či v jejich okolí vedly v Číně v posledních letech k zpřísnění bezpečnostních opatření v těchto zařízeních. Přesto se incidenty podobného druhu opakují.

Nejhorší bilanci obětí má v zemi rok 2010, kdy po útocích nožem nebo sekáčkem přišlo o život 20 dětí. Vraždy, jejichž terčem jsou děti, jsou zvláště citlivou záležitostí v zemi, kde většina rodin měla donedávna dovoleno mít jen jednoho potomka.

Témata:  Čína útok policie Čína vražda školství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy