Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Baku hořel mrakodrap, ze kterého chtěl Trump udělat svůj hotel

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Baku - V hlavním městě Ázerbájdžánu Baku dnes hořela výšková budova, která se dříve měla stát součástí řetězce hotelů amerického prezidenta Donalda Trumpa. Měsíc po Trumpově zvolení do Bílého domu ale jeho společnost pronájem 33patrové budovy ukončila, napsala agentura AP. Z místa nejsou hlášena zranění.

Podle deníku Daily Mail na místě zasahovalo šest hasičských vozů. Budovu v Baku zachvátily plameny jen den před tím, než se v metropoli u Kaspického moře uskuteční velká cena Formule 1. Objekt je stále rozestavěný a po dokončení zde měly být otevřeny firemní prostory.

Společnost Trump Organization převzala budovu v roce 2012, ale v prosinci 2016 nájemní smlouvu zrušila. Na projektu předtím spolupracovala s Anarem Mammadovem, synem tehdejšího ministra dopravy Ázerbájdžánu.

Na začátku dubna přišel jeden člověk o život při požáru, který vypukl v 50. patře newyorského mrakodrapu Trump Tower, jenž patří Trumpovi.

Témata:  Ázerbájdžán Donald Trump požáry

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy