Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie je v šoku. Rodiče cpali drogy do svých dětí, nejstarší má 4 roky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Konopnyshop.cz

Paříž - Pár z Paříže intoxikoval svou malou dceru i její dva starší bratry marihuanou i dalšími drogami. Lékaři na to přišli, když před několika týdny převzali holčičku ve vážném stavu do péče.

Pediatři z nemocnice Trousseau brzy odhalili původ dívčiných potíží a ihned upozornili pařížskou policii a příslušné sociální orgány. Její stav se nyní po několika dnech péče zlepšil. Dívčiny dva bratry ve věku 2 a 4 roky převzali do péče sociální pracovníci. Analýza ukázala, že i oni přicházeli do styku s nejrůznějšími drogami, hlavně s marihuanou, extází, ale i kokainem.

Rodiče tří dětí jsou od 18. dubna ve vazbě a budou nadále pod soudní kontrolou. Oba pachatelé se doznali, že pravidelně užívají nejrůznější typy, ale nevysvětlili, jak došlo k intoxikaci jejich dcery. Za drogy utráceli velkou část svých financí a přivedli tak rodinu, která bydlela v sociálním domě, do existenční nouze. Policie při prohlídce jejich pokoje našla čtyři kostičky hašiše.

Žena a muž ve věku 32 a 40 let u soudu poprvé promluvili 20. dubna. Proces bude pokračovat, u příštího stání budou souzeni zas nedodržení základních rodičovských povinností, užívání omamných látek a záměrnému vystavování dětí nebezpečí.

Užívání marihuany u dětí a mladistvých zvyšuje riziko rozvoje psychický poruch, jako je úzkostná porucha, halucinace, paranoia, ale i schizofrenie. Dítě může být malátné, apatické, zmatené, trpět panickými atakami či poruchami nálady. Velmi nebezpečné také je, pokud žena užívá marihuanu v těhotenství. Tyto děti se rodí například s nižším IQ, špatnou koncentrací a pamětí, jsou náchylnější na nádorová onemocnění.

Témata:  marihuana drogy Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:01

Rafah opouští statisíce lidí. Bojí se invaze izraelské armády

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy