Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čínská univerzita připravuje pro studenty neobvyklé zpestření, zahází si nacistickým granátem

Náměstí Nebeského klidu
Náměstí Nebeského klidu
Foto: Pixabay

Peking - Čínská vysoká škola se pro nízký zájem studentů o sportovní události rozhodla letošní soutěžní disciplíny zpestřit - bude pořádat hod granátem.

Studenti tak budou během květnového utkání házet například replikami ručního granátu s dřevěnou rukojetí, který používali Němci během druhé světové války, napsal zpravodajský sever BBC.

Podle učitelů univerzity v severočínském městě Tchaj-jüan měli v předešlých letech místní vysokoškoláci velmi malý zájem o disciplíny jako hod oštěpem či diskem. Netradiční utkání navrhl vedení školy jeden ze studentů, který se školních sportovní soutěží dříve zúčastnil.

"Studenti se jen hrnuli, aby se do soutěže přihlásili," uvedla škola. "Ti, co se do utkání nekvalifikovali, vypadali opravdu zklamaně," dodala.

Témata:  Čína studenti zajímavosti zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy