Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jackson odchází z Bílého domu, už nechce být Trumpovým lékařem

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Někdejší lékař Bílého domu Ronny Jackson, kterého americký prezident Donald Trump nominoval na ministra pro záležitosti veteránů a který následně kvůli kritice svou kandidaturu stáhl, se již na svůj původní post osobního lékaře hlavy státu nevrátí. Dnes o tom informovala televize Fox News.

Jackson po své nominaci čelil řadě obvinění z přehmatů či přímo z porušení zákona, mimo jiné z opakovaného řízení v opilosti či svévolného předepisování opiátů. Trump svého kandidáta hájil a odmítal nominaci stáhnout, což nakonec učinil sám Jackon, který se proti obviněním opakovaně ohradil.

Kvůli skandálu je očividné, že Jackson se k žádnému vysokému postu v administrativě teď nedostane, v úvahu nepřipadá ani jeho návrat do Bílého domu v roli hlavního lékaře.

Jacksona, který byl osobním lékařem i Trumpových předchůdců demokrata Baracka Obamy a republikána George Bushe mladšího, nahradil Sean Conley. Podle informací Fox News zůstane Conley na své místě.

Témata:  USA Bílý dům USA Donald Trump lékaři

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy