Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kazatel hlásil před školou, že si ženy zaslouží znásilnění. Odcházel s rozbitou hlavou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York – Devatenáctiletá studentka Tabitha Brubakerová napadla baseballovou pálkou kazatele, který před její střední školou vysvětloval, že ženy si zaslouží znásilnění a že studenti skončí v pekle. Hájila se tím, že chtěla zastavit jeho „nenávistné řeči“. Informaci přinesl server ABC 15.

Kontroverzní bratr Dean Saxton káže před americkými středními školami, kde odsuzuje homosexualitu, tvrdí, že ženy si zaslouží znásilnění, protože hřeší, nebo že studenti skončí v pekle. Před nedávnem na sociálních sítích zveřejnil video, kde káže před Apollo High School.

„Uvědomuju si, že existuje celá řasa studentů, kteří jsou zmateni. Nevěříte v Ježíše a uctíváte Satana. Uctíváte své idoly, uctíváte falešné náboženství," křičel Saxton do megafonu, zatímco na něj studenti pořvávali, ať jde domů.

On se ale nedal a pokračoval: „Bible říká, že není v pořádku být gay. Je potřeba přestat dělat nemravné, ošklivé věci. Musíte se přestat dívat na nemravné, ošklivé věci na internetu."

Video trvá asi 25 minut a ukazuje, jak Saxton diskutuje s jedním mužem, když jej najednou někdo udeří do hlavy zezadu s baseballovou pálkou. Pak je vidět, jak Saxton odchází a z jeho hlavy teče krev.

Brubakerová, která Apollo High School navštěvuje, sice na videu jako útočnice vidět není, policie ji ale později za toto napadení zatkla. Obvinila ji také z držení marihuany. Několik studentů její útok na kazatele ocenilo dokonce potleskem.

Když se video objevilo na internetu, lidé jí pod ním vyjadřovali sympatie. „Nejlepší věc, kterou jsem viděl celý den. Jen kdyby ho udeřila vícekrát," napsal jeden uživatel. Další dodal, že pokud se někdo chová tak nenávistně a káže, že si ženy zaslouží znásilnění, pak je plně zodpovědný za výprask, který dostal.

Saxton má podle stanice ABC 15 mezi místními studenty a uživateli internetu špatnou pověst kvůli svému radikálnímu náboženskému odporu vůči homosexualitě. Notoricky známý je právě díky prohlášení, že si ženy zaslouží být znásilněny za jejich hříchy.

Témata:  znásilnění USA lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy