Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Prahy poprvé přiletí letadlo nové linky z Filadelfie

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Na pražské letiště dnes poprvé přiletí letadlo nové přímé linky Praha - Filadelfie. Pravidelnou linku bude ode dneška během celé letní sezony provozovat letecký dopravce American Airlines.

Linka se stane 13. dálkovým spojením z Prahy a čtvrtým pravidelným spojem na americký kontinent.

"Dlouhodobě jsme usilovali o další přímé spojení z Prahy do Severní Ameriky. Získáme tak zároveň spojení s klíčovým přestupním bodem pro návazné lety po USA - například do Los Angeles, San Francisca, Miami nebo Bostonu," řekl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Zástupci letiště i aerolinek si od nové linky slibují, že přiláká tisíce cestujících i do dalších destinací v Jižní Americe či Karibiku. Linka bude létat denně až do 28. října. O případném dalším prodloužení linky se rozhodne podle výsledků létu během léta.

Dosud se z Prahy pravidelně létalo do kanadského Montrealu a Toronta a do New Yorku. Nová linka podle Řehoře přispěje k významnému navýšení počtu cestujících mezi Prahou a Severní Amerikou. Podle odhadů letiště by mohla ročně přivést zhruba 60.000 cestujících.

Na Letišti Praha k příležitosti spuštění nové dálkové linky připravují dnes ráno slavnostní přílet Boeingu 767-300 s kapacitou 209 míst. Vedle samotného příletu na ranvej, přichystali zástupci letiště vodní slavobránu a slavnostní stříhání pásky.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Praha Boeing 767

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy