Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde se Trump setká s Kimem? Místo se svět dozví do tří dnů

Donald Trump
Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump do tří dnů oznámí, kde se sejde se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Již předem podle agentury AP vyloučil, že by se summit mohl konat v demilitarizované zóně na hranicích mezi KLDR a Jižní Koreou.

"Tam to nebude," odpověděl Trump na dotaz novinářů, zda se schůzka s Kimem uskuteční v demilitarizovaném pásmu. "Oznámíme to do tří dnů," dodal k termínu a místu konání summitu, který by se měl podle dřívějších prohlášení uskutečnit koncem května či počátkem června.

Možnost uspořádat summit na pomezí mezi oběma korejskými státy Trump zmínil na konci dubna poté, co se ve vesnici Pchanmundžom na hranicích mezi Severní a Jižní Koreou setkali Kim Čong-un s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. Média jako další možné místo konání schůzky Trumpa s Kimem uvádějí Singapur.

Témata:  Donald Trump USA Severní Korea Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.