Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lovci v Coloradu se snaží ulovit medvěda, který napadl holčičku

Medvěd hnědý
Medvěd hnědý
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Colorado - Správci parků v americkém státě Colorado se snaží ulovit medvěda baribala (Ursus americanus), který o víkendu zaútočil na pětiletou holčičku a pokusil se ji odvléci. Dívka útok přežila, nyní se zotavuje v nemocnici a je podle agentury Reuters v dobrém stavu.

Holčička v neděli brzy ráno v obci East Orchard Mesa asi 400 kilometrů západně od Denveru vyšla před dům, kam ji přilákal hlomoz, o kterém si myslela, že ho dělá její pes. Baribal dítě napadl a dívčin křik vyburcoval matku.

"Když vyšla ven, aby zjistila, co se děje, viděla, jak medvěd vleče její dceru," uvedla správa coloradských parků CPW. Matka začala křičet a medvěd pak dítě pustil.

"Naši zaměstnanci po medvědovi pátrají a budou v tom pokračovat tak dlouho, jak bude třeba," řekl mluvčí CPW Mike Porras. Ke stopování zvířete nasadila CPW i psy a na šelmu nalíčila pasti. Správa je podle Porrase rozhodnuta medvěda usmrtit.

Témata:  medvědi napadení zvířaty zvířata USA příroda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.