reklama

"Když jsem s Kelly mluvila, vyzvala jsem ji k veřejné omluvě a ona to přislíbila," řekla McCainová. "Poté jsem s ní už nehovořila a hádám, že se nikdy neomluví," dodala.

Podle McCainové vzala sice Sadlerová svá slova později zpět, neučinila tak ale veřejně. Svůj komentář Trumpova poradkyně pronesla na uzavřeném jednání v souvislosti s McCainovou kritikou Giny Haspelové, kterou prezident nominoval na šéfku CIA. Bílý dům na tvrdá slova Sadlerové reagoval prohlášením, ve kterém vyjádřil McCainovi respekt.

McCainová také v ABC News vyslovila údiv nad tím, že Sadlerová nadále v Bílém domě pracuje. "Nechápu, co je to za pracovní prostředí, kde je tohle přijatelné a kde ještě druhý den můžete přijít do práce," uvedla.

Podle stanice Fox News se v Bílém domě vyšetřuje, kdo média informoval o výroku Sadlerové.

McCain patří dlouhodobě k nejhlasitějším Trumpovým názorovým odpůrcům v Republikánské straně. Respektovaný senátor mimo jiné zásadně přispěl k neúspěchu Trumpovy snahy o zrušení zdravotní reformy jeho předchůdce Baracka Obamy. Sám Trump se k McCainovi opakovaně vyjadřoval velmi kriticky a během kampaně například zpochybňoval jeho označování za válečného hrdinu.