Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přiznání političky: Za jednu noc dostala na Twitteru 600 výhrůžek znásilněním

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn – Britská labouristická poslankyně Jess Phillipsová přiznala, že poté, co zahájila kampaň proti sexismu a on-line šikaně žen, obdržela asi 600 hrozeb týkajících se znásilnění. To vše za jedinou noc. Informoval o tom list The Telegraph.

Poslankyně Jess Phillipsová prohlásila, že „Twitter je mrtvý" poté, co ji přes tuto sociální síť přišlo asi 5 tisíc oznámení, která se týkala diskuze uživatelů na téma, zda by ji sexuálně napadli nebo ne.

Sama Phillipsová, která bojuje proti sexuální šikaně žen na internetu, přiznala, že byla v devatenácti letech sexuálně napadena. Teď tvrdí, že by iniciátoři takové šikany měli čelit „občanskoprávním nebo trestněprávním opatřením".

Jistým řešením je podle ní blokovat takové zprávy, podotýká ale, že je na sociálních sítích stejně uvidí všichni ti, se kterými je v kontaktu. „V mém případě proto není řešením blokovat a ignorovat takové lidi. Jediným řešením by bylo přestat chodit na Twitter, což je pro mě reálná možnost," přiznala politička.

„Dokud Twitter neudělá něco, aby to zastavil a přestane takové jednání akceptovat, že tento druh masové šikany bude pokračovat. A může se stát, že jejich obchodní model bude oslaben, protože lidé, kteří nemají rádi tuto divokou stranu internetu, odejdou," uvedla.

Přímo na Twitteru také uvedla, že na ni zaútočila „smečka" a že jí během jediné noci přišlo asi 600 výhrůžek týkajících se znásilnění.

Témata:  znásilnění Velká Británie X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy