reklama

Spousta lidí nese prohlídky u zubaře s nelibostí, v extrémních případech se objeví i panický strach. Ten měl i Dominik A. z Hamburku, proto se rozhodl, že podstoupí ošetření všech zubů najednou a pod celkovou narkózou.

Několikahodinový zákrok probíhal zcela normálně, ale najednou uspaný mladík zkolaboval. Přivolaní záchranáři se snažili mladíka cestou do nemocnice oživit, ale po příjezdu doktoři konstatovali smrt.

Podle výsledků předběžné pitvy zemřel Dominik na selhání srdce, které způsobil nejen stres z dlouhotrvající operace, ale také kvůli zdravotnímu problému, o kterém neměli doktoři nejmenší tušení. Další lékařská vyšetření budou následovat.

Anesteziolog (59) nyní čelí vyšetřování, zda nedošlo k nějakému zanedbání, popřípadě zda se úmrtí nedalo zabránit. Vyšetřovatelé zajistili veškeré důkazy včetně nástrojů, které byly při zákroku použity.

Zdrcená matka Dominika německému portálu Build potvrdila, že její syn trpěl panickým strachem z doktorů, proto se rozhodl pro celkovou anestézii.