Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel Ku Pon-mu, předseda jihokorejské firmy LG

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Ve věku 73 let zemřel po roční nemoci předseda správní rady jihokorejského konglomerátu LG Group Ku Pon-mu, který se podílel na přeměně podniku v globální značku. Informovala o tom dnes firma, jejíž nejznámější součástí je výrobce elektroniky LG Electronics.

Podle jihokorejských médií Ku zemřel v kruhu své rodiny poté, co v uplynulých měsících absolvoval několik operací mozku, napsala agentura DPA.

Ku se stal předsedou LG v roce 1995. Očekává se, že jeho nástupcem bude adoptivní syn Ku Kwang-mo, který v současnosti řídí jednu z divizí LG Electronics. Nepředpokládá se, že by změna ve vedení narušila chod konglomerátu.

"Ačkoli Ku zemřel v relativně brzkém věku, jeho syn již zastává vysokou pozici. Nedomnívám se, že nastane nějaká velká změna ve struktuře vedení či ve strategickém rozhodování," uvedl podle agentury Reuters jeden z analytiků společnosti CEO Score.

Témata:  Jižní Korea úmrtí LG

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy