Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská policie obvinila dva Čechy, kteří platili padělky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bratislava - Slovenská policie obvinila dva občany České republiky, kteří podle ní platili v obchodech na severu Slovenska padělanými bankovkami. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Radko Moravčík. Za podobný delikt policie na Slovensku dříve obvinila jinou dvojici Čechů.

Dva jednadvacetiletí Češi minulý týden podle slovenských kriminalistů zaplatili za zboží ve čtyřech prodejnách v Žilině padělanými bankovkami nominální hodnoty 50 eur (1285 Kč). Po placení v jednom z obchodů oba utekli, jeden z nich se ale do prodejny vrátil a přivolaní policisté ho zadrželi. Kriminalisté zajistili pět kusů padělaných bankovek.

Dvojice byla obviněna z trestného činu padělání, pozměňování a neoprávněné výroby peněz a cenných papírů, za což každému z nich hrozí vězení až na deset let.

Na začátku února zástupci české a slovenské policie informovali o obvinění jiné dvojice českých občanů za to, že si přes internet obstarali 200 kusů falešných eurových bankovek nominální hodnoty 50 eur a následně menší část z nich rozměnili na Slovensku za pravé peníze.

Témata:  krimi padělky Slovensko

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy