Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bangladéši tvrdě bojují proti drogám, 86 mrtvých

Bangladéš
Bangladéš
Foto: CNN

Dháka - Nejméně 86 lidí přišlo o život v Bangladéši při zásazích bezpečnostních složek v rámci protidrogového tažení, které zahájila tento měsíc vláda. Dalších 7000 osob policie zatkla, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na bangladéšské úřady.

Vláda premiérky šajch Hasíny Vadžídové chce vymýtit zejména obchod s metamfetaminem, které se v zemi v poslední době rozšířily. V neděli zadržela policie šest obchodníků a kurýrů s drogami, včetně 12letého chlapce, který měl u sebe 3350 tabletek.

V sobotu byla zadržena až stovka lidí. Několik osob podezřelých z účasti na nelegálním obchodu s drogami bylo zastřeleno.

Aktivisté bojující za ochranu lidských práv protidrogové tažení s rozsáhlým počtem obětí kritizují a přirovnávají ho ke kontroverzní válce proti drogovým dealerům, kterou ve své zemi vede filipínský prezident Rodrigo Duterte. Na Filipínách si podobný boj vyžádal za dva roky již více než 7000 mrtvých.

Témata:  Bangladéš drogy

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy