Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za útokem ve Flensburgu prý nebyl terorismus, říká německá policie

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie zatím nemá žádné indicie, že by středeční útok, při němž muž z Eritreje ve vlaku v severoněmeckém Flensburgu pobodal dva lidi, byl teroristickým činem. Útok se však odehrál jinak, než se dosud myslelo. Jeho terčem byla mladá policistka, které nakonec agresora zastřelila.

Server deníku Bild ve středu napsal, že útoku předcházela hádka dvojice cestujících, která skončila těžkým zraněním jednoho z nich. Po výzvě průvodčího pak podle Bildu na místo dorazila mladá policistka, kterou útočník také napadl. Policejní vyšetřování ale došlo k jinému závěru.

Podle policejní verze dvaadvacetiletá policistka, která byla mimo službu, ale v uniformě, se ve Flensburgu chytala vystoupit z vlaku, když ji napadl a nožem zranil čtyřiadvacetiletý Eritrejec. Volání o pomoc uslyšel pětatřicetiletý muž, kterému se podařilo útočníka od policistky oddělit, přičemž ovšem utrpěl těžké bodné zranění a zlomil si ruku. Policistka pak útočníka služební zbraní zastřelila.

O aktuálním stavu vyšetřování dnes na internetu informovala policie. Co mladého muže, který přišel do Německa v roce 2015, k útoku na policistku vedlo, vyšetřovatelé stále neví.

Témata:  terorismus Německo policie Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy